Consultant

Att ansöka:

Bostadslån trots anmärkning

Ett bostadslån är oftast uppdelat i tre delar, dels en kontantinsats som brukar ligga runt 10 % av hela bostadskostnaden. Bottenlånet brukar kunna innehava en amorteringstid på upp till 50 år medans topplånet brukar innehava en betydligt kortare amorteringstid.. Det är därför viktigt att man synnerligen sätter sig in i vad det innebär samt reder upp de stundvis kniviga termerna. Bottenlånets bit kan variera men brukar vara upp till 80 %. Numera finns det dock bolag som är specialiserade på bolån för dig med betalningsanmärkningar, de ser till hela din ekonomi samt säger ej endast blankt nix som banken stundvis kan yttra... Ett bostadslån är för massor det största lånet man tar i hela sitt liv. Därför är det oftast en högre ränta på topplånet än bottenlånet. Detta lån har bostaden som säkerhet samt har därmed ej en så hög ränta.

Om man har råkat ut för en anmärkning kan det i vissa fall vara marigt att få ett bostadslån. Den kvarvarande delen kallas samt är den del som långivaren ej tycker sig innehava en ?säker? Säkerhet på eftersom bostadens värde kan fluktuera.

Avbetalningstiden av ett bostadslån kallas amorteringstid. Den största delen av lånet är därefter, också kallat hypotekslån. Det är viktigt att fartfyllt kunna betala av topplånet för att kunna bli av med den högre räntesatsen som denna har.